About

Mijn naam is Teus Zantman. Ik woon in Dordrecht, Holland. Naast mijn beroep als grafisch vormgever/illustrator maak ik pentekeningen van stadsgezichten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de architectuur van mooie oude en nieuwe gebouwen. Sinds een paar jaar publiceer ik mijn werk in de vorm van ansichtkaarten, kalenders, verpakkingen, placemats enz. Ik ben begonnen in m’n woonplaats Dordrecht. Ik heb een serie van 8 kaarten samengesteld en ben daarmee langs boekhandels, souvenirshops en het VVV gegaan en iedereen was enthousiast. De kaarten werden goed verkocht en dat gaf mij een stimulans om verder te gaan. Daarna is er een verjaardagskalender met mijn werk verschenen en ook die verkocht heel goed. Ik was benieuwd of zoiets ook in andere steden mogelijk was.

Op een dag was ik in Gouda. Nadat ik er een beetje had rondgelopen dacht ik: dit is ook een mooie stad. Ik heb wat foto’s gemaakt en terug achter m’n tekentafel heb ik een aantal pentekeningen gemaakt, Later ben ik weer terug naar Gouda gegaan om wat wandelingen te maken en informatie over de stad te verzamelen. Weer foto’s gemaakt en weer tekeningen. Daarna heb ik het zelfde gedaan als in Dordrecht. Boekhandels, souvenirshops en VVV bezoeken en m’n tekeningen laten zien. Dit resulteerde in een aantal verkooppunten. Het is heel leuk om je eigen illustraties in een andere stad terug te zien op ansichtkaarten. In dat jaar verschijnt er ook een verjaarsdagskalender en nu is er ook een placemat voor de horeca.

Een vriend van mij woont in Zeeland. Als ik bij ‘m op bezoek ben gaan we vaak even naar Zierikzee. Een mooie plek om rond te lopen, wat drinken of eten. Ik ben daar ook vaak in m’n eentje geweest om te fotograferen. Op zo’n dag maak ik eigenlijk studies van wat de beste hoek is om later een illustratie te maken. Ik heb er 6 gemaakt. Ook daarvan heb ik kaarten gemaakt en ben ik langs de boekhandels, vvv en souvenirshops in Zierikzee gegaan. Er was best belangstelling voor en nu worden ze op verschillende plekken verkocht. Ook door het gemeentehuis worden mijn kaarten gebruikt.

Delft is een stad waar ik nog nooit geweest was. Ik ben er gewoon heen gegaan om inspiratie op te doen. Allereerst naar het VVV voor de wandelroute’s. Dan gaan lopen en fotograferen. Als je bijv. een kalender over een stad wil maken moeten alle seizoenen er in voorkomen. Ik ben er heel vaak geweest en met veel plezier. Delft is prachtig. Toen de tekeningen klaar waren heb ik er voorbeelden voor ansichtkaarten van gemaakt. Weer ben ik langs allerlei winkels gegaan en ook hier vond ik verkooppunten voor m’n werk. Later dat jaar heb ik ook een verjaardagskalender samengesteld. Ook daar vond ik verkooppunten voor. Hij loopt best goed, dat komt ook door Willem van Altena, eindredacteur van de Delftse Post. Hij plaatste een mooi artikel over mij op de voorpagina van die krant.

Voor de steden Dordrecht, Gouda en Delft heb ik speciaal voor de horeca een placemat ontwikkeld. Deze worden gebruikt in diverse restaurants. Horecaondernemers in de 3 genoemde steden zijn heel erg enthousiast. Ik krijg van allen te horen dat mensen na gebruik van de maaltijd het placemat mee naar huis nemen. Mochten ze vuil geworden zijn dan vraagt men een schone om mee te nemen. Leuk om te horen allemaal. Afbeeldingen zijn te zien verderop op deze site.

Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan pentekeningen van de mooie stad Den Haag. Ze zijn nu klaar en ik heb ze verwerkt naar een verjaardagskalender en een ansichtkaartenserie. daarbij zijn ook een aantal tekeningen gemaakt van Scheveningen. Ik ben momenteel bezig met de promotie en ik hoop dat het een succes wordt.

Dit jaar (2012) heb ik getekend in de stad Leiden. Een mooie stad met heel veel onderwerpen. Nu wordt mijn werk daar verkocht in diverse winkels (o.a. De Kler en V&D) en het VVV.

Inmiddels heb ik een nieuw artikel op de markt gebracht: Memo blokjes. In alle door mij getekende steden zijn ze nu te koop en doen het ook heel goed. 8 verschillende memo blokjes van iedere stad in een mooie display. Staat ook heel mooi in de winkel.

Ook zijn er nu een aantal artikelen verschenen in Amsterdam. De memo blokjes worden al in een paar winkels verkocht en ook in het Tropenmuseum en het Amsterdam museum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s